SenseTek – officieel importeur BlazeCut blussystemen

Sinds enige tijd is SenseTek de officiële importeur van de blussystemen van BlazeCut. Deze systemen zijn zeer geschikt voor het automatisch blussen van kleine compartimenten zoals schakel- en meterkasten, motorruimtes van voertuigen, server racks etc.

Het BlazeCut programma omvat twee systemen. Het T-systeem bestaat uit een kunststof slang welke gevuld is met een synthetisch blusmiddel (HFC-227ea of HFC-236fa). Wanneer de slang in aanraking komt met vuur, dan zal deze doorsmelten waarna het blusmiddel vrijkomt. Het systeem functioneert geheel onafhankelijk van een spanningsbron waardoor het zeer eenvoudig en snel toe te passen is in kleine compartimenten.

Het C-systeem bestaat uit één of meerdere cilinders welke gevuld zijn met een synthetisch blusmiddel (HFC-227ea of HFC-236fa of NOVEC 1230tm), CO2 of poeder. De detectie geschiedt middels een dunne kunststof detectieslang welke door een compartiment gevoerd wordt. De blussing geschiedt via de detectieslang of een apart blusleidingnet. Naast de detectieslang is het tevens mogelijk om een externe brandmelder op het systeem aan te sluiten.

Meer informatie met betrekking tot de BlazeCut blussystemen is te vinden op onze website www.sensetek.nl

SenseTek BlazeCut T en C systeem