Parkeergarages

De aanwezigheid van voertuigen en ventilatiesystemen maakt de keuze van een juist branddetectiesysteem in parkeergarages lastig. Doordat auto’s in normaal gebruik rook genereren, is het onwenselijk om een ontwikkelende brand op basis van rook te detecteren. Wanneer dat wel zou gebeuren dan zullen er niet alleen veel ongewenste meldingen optreden door startende voertuigen, maar zal de kans dat een melding uit een andere zone komt dan waar de rookvorming daadwerkelijk optreedt ook aanzienlijk zijn, doordat het in parkeergarages aanwezige ventilatiesysteem de rook zal verspreiden.

Toepassen van een thermisch sensorkabelsysteem vermijdt de bovengenoemde risico’s. SenseTek is leverancier van het Alarmline thermische kabelsysteem, het LIST Sensorkabelsysteem en het FireLaser glasvezelsysteem. Het Alarmline thermische kabelsysteem is uitermate geschikt voor toepassing in volledig gesloten parkeergarages. Wanneer de gevels en/of het dak van een parkeergarage enigszins open zijn of wanneer het risico op vandalisme aanwezig is, dan is het LIST Sensorkabelsysteem de betere keuze. Doordat het systeem opgebouwd is rondom een kabel die eruit ziet als een normale spanningsvoerende installatiekabel, zal een vandaal deze liever niet beschadigen. Voor middelgrote tot zeer grote garages is de toepassing van het FireLaser glasvezelsysteem kostentechnisch veelal de beste optie.

De jarenlange ervaring van onze medewerkers zorgt ervoor dat u het juiste detectiesysteem voor uw toepassing zult kiezen.