Stratos HSSD Master-Slave

Stratos HSSD aspiratiesystemen zijn al jaren een fenomeen in de wereld van branddetectie. De Stratos aspiratiesystemen kenmerken zich door een hoge mate van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Naast deze belangrijke eigenschappen zijn de Stratos detectoren in het opzicht van prijs/kwaliteit een uitstekende keuze als het gaat om rookdetectie. Sinds begin jaren 90 worden verschillende typen van het merk Stratos toegepast waarvan de Stratos Micra 25 een zeer bekend type is.

De ontwikkelingen in de brandbeveiliging staan niet stil en vele fabrikanten zoeken constant naar verbeteringen om betere en efficiëntere systemen te ontwikkelen. Ook de AirSensefabriek in Engeland heeft nieuwe technologieën ontwikkeld en toegepast in hun systemen. Het grootste aspiratiesysteem van AirSense uit de jaren `90 is de Stratos HSSD. Dit aspiratiesysteem is gebaseerd op het Master-Slave principe. Hierbij dient het Master-systeem als aansturing voor de eventuele Slave-systemen die gekoppeld kunnen worden.

Stratos HSSD Master Slave

Stratos HSSD-2

Rond 2003 heeft de fabriek AirSense een nieuwe detector op de markt gezet onder de naam Stratos HSSD-2. Ten opzichte van de tot dan gebruikte Stratos HSSD kenmerkt het systeem zich door een slankere en lichtere kunststof behuizing. Naast een effectieve detectie is het systeem goedkoper en heeft het meer aansluitmogelijkheden. Het was dan ook snel een logisch gevolg dat er minder Stratos HSSD Master-Slave systemen werden verkocht. Om die reden heeft de AirSensefabriek in 2004 besloten om de productie van de HSSD Master-Slave detectoren te stoppen. De Stratos HSSD-2 was een krachtige en betrouwbare opvolger die meer toekomstperspectief had.

Inmiddels zijn alle branddetectie- en beveiligingsbedrijven overgestapt naar de Stratos HSSD-2 systemen welke zeer veelvuldig worden toegepast in een grote diversiteit aan omgevingen. Toch zijn er nog vele oude rookaanzuigsystemen van het type Stratos HSSD Master-Slave te vinden in het veld. Vooral bij grote industriële bedrijven zijn deze aspiratiedetectoren nog actief. Dit bevestigt eens temeer de hoge kwaliteit van de Stratos aspiratiesystemen.

Inmiddels is de fabriek gestopt met het leveren van ondersteuning en onderdelen voor deze Stratos HSSD Master-Slave systemen. Helaas is daardoor ook de ervaring en de kennis van deze systemen aan het vergaan. Maar dat geldt niet voor de kennis en ervaring bij SenseTek.
Als specialist op het gebied van bijzondere branddetectie zijn wij als officiële distributeur van het merk Stratos kunnen wij u nog altijd ondersteunen met de Stratos HSSD Master-Slave detectors. Naast de filters, die onverminderd leverbaar zijn, hebben wij nog verschillende spareparts op voorraad.
Wij kunnen helpen met o.a.

Stratos HSSD Master Slave– Stratos HSSD Master-Slave manual
– Stratos HSSD Master-Slave filters 30072
– Stratos HSSD Master-Slave software, Remote en SenseNET
– Stratos HSSD Master-Slave Datasheets

Daarnaast kunnen wij u als geen ander assisteren met deze detectoren daar onze mensen sinds de introductie van deze apsiratiesystemen installatie, onderhoud en reparatie hebben verricht.

Onze expertise kan dus ook voor u zeer waardevol zijn!

Heeft u vragen over over de HSSD Master-Slave systemen of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, Bel vrijblijvend met de specialisten van SenseTek +31(0)20 6131611 of mail naar contact@sensetek.nl

Stratos-HSSD-filter-30072, Stratos verhuur systemen, Stratos HSSD master slave