Magazijnen

Omdat opslagruimte zeer kostbaar is, worden magazijnen steeds hoger gebouwd. De panden worden alsmaar groter om steeds meer aan de vraag en de behoefte van de klant te voorzien. Vrijwel op elk industrieterrein in Nederland zijn de grote hallen terug te vinden voor opslag of overslag. Het “just in time” principe ligt hieraan ten grondslag met de gedachten om precies op tijd en direct uit voorraad te leveren.  Daarom worden de aanwezige stellingen vaak tot aan het dak gebouwd zodat de ruimte optimaal gebruikt kan worden. Door de hoogte en de vullingsgraad is het niet eenvoudig voor een passende branddetectie te kiezen.

Branddetectie

Toch wordt in dergelijke loodsen en warehouses een adequate brandbeveiliging geëist door de brandweer of verzekeringsmaatschappij. Een snelle branddetectie kan veel schade voorkomen. Tijd is bij brandbeveiliging dan ook belangrijke factor. Stratos aspiratiesystemen zijn in binnen- en buitenland veelvuldig succesvol toegepast in een grote diversiteit van magazijn- en opslaglocaties. Dit omdat aspiratiesystemen, ook wel rookaanzuigsystemen genoemd, 24/7 de lucht bemonsteren op de aanwezigheid van rookdeeltjes. Rookdetectie tussen de stellingen op verschillende niveaus is de meest gebruikte vorm van detectie in loodsen, opslagruimtes en magazijnen. Op basis van een bouwtekening kan een projectering worden gemaakt van de locaties waar de aanzuigbuis gemonteerd moet worden voor een juiste dekking.

Modulaser

Het Stratos ModuLaser-systeem is uitermate geschikt voor dergelijke ruimtes. SenseTek heeft ruime ervaring opgedaan in samenwerking met erkende branddetectiebedrijven met rookdetectie in magazijnen of warehouses middels de Stratos Modulaser systemen. Deze systemen zijn specifiek ontwikkeld om grote oppervlaktes te overspannen en te bewaken. Voor vrijblijvende informatie over de Modulaser of hoe de aspiratiesystemen kunnen worden toegepast in opslagruimtes kunt u ons bellen op 020-6131611 of mail naar sales@sensetek.nl

SenseTek levert