Historische panden

Historische panden en brandbeveiliging vormen doorgaans een slechte combinatie. Bij de bouw van historische panden is nooit rekening gehouden met een goed elektrische en beveiligingsinstallatie. Er was immers in die tijd geen sprake van brandveiligheid. Daar dergelijke panden momenteel een grote historische en culturele waarde hebben, wordt  er nu vaak wel een goed branddetectiesysteem geëist. Dit kan vanuit gemeente, verzekeraar of brandweer worden geëist. Vanuit de beheerder van het pand, wil men daarbij het aanzicht van de ruimtes echter zo min mogelijk aantasten.

Stratos aspiratiesystemen 

Daarom wil men het branddetectiesysteem zo onzichtbaar mogelijk monteren. Een rookaanzuigsysteem is doorgaans de beste keuze.  Door het toepassen van zeer kleine capillaire aanzuigpunten die, vanwege de actieve aanzuiging vaak op minder zichtbare plaatsen gemonteerd kunnen worden, kunnen Stratos ASD systemen vrijwel onzichtbaar toegepast worden. De Stratos Micra systemen worden in vele verschillende musea in Nederland toegepast voor snelle rookdetectie.

FireRay beamdetectie bij historische panden

Naast aspiratiesystemen wordt er ook een andere techniek in historische panden toegepast, die van beamdetectie. Deze techniek maakt gebruik van een zender/ontvangercombinatie welke functioneert met een infrarood signaal. Wanneer de infraroodstraal verstoord wordt door rookvorming, dan kan dat leiden tot een brandmelding. Deze techniek is toepasbaar wanneer er geen obstructies in de ruimte aanwezig (kunnen) zijn.

SenseTek is distributeur van FFE, de fabrikant van beams en vlam- en vonkdetectie welke onder de naam FireRay en Talentum (meer info) bekend zijn. Fireray beams zijn bekend onder de versies FireRay One, FireRay 5000 en de FireRay 3000.

SenseTek, specialist in bijzondere branddetectie

Als distributeur van de fabrikanten van verschillende technieken in branddetectie, heeft SenseTek een groot netwerk van erkende branddetectiebedrijven met wie wij samenwerken om historische panden beter te beveiligen tegen het gevaar van brand. Heeft u vragen over de mogelijkheden. SenseTek staat voor u klaar. Stuur een e-mail vrijblijvend naar sensetek@sensetek.nl of bel met één van onze medewerkers: 020-6131611.

SenseTek levert