Hangars

Een hangar is een gebouw dat dienstdoet als opslagplaats van één of meer vliegtuigen. De investeringskosten van een vliegtuig is dermate hoog dat het beveiligen van hangars grote prioriteit heeft. De beveiliging van een hangar bestaat naast toegangscontrole, gebouwbeveiliging, inbraakbeveiliging ook uit brandbeveiliging.

Brandbeveiliging van vliegtuighangars

Vanwege de grote hoogte van sommige verkeersvliegtuigen zijn de hangars vaak zeer hoog. De grote overspanning van de ruimtes en het moeten kunnen verplaatsen van de vliegtuigen maakt brandbeveiliging een ware uitdaging voor het verantwoordelijke branddetectiebedrijf. Omdat het zicht beperkt wordt door de grote vliegtuigen in de hangar, is een optisch detectiesysteem geen mogelijkheid dus zal er veelal alleen aan het plafond gedetecteerd kan worden. Thermische detectie zal geen optie zijn vanwege de hoogte van de gebouwen. Daarnaast zijn de luchtstromen door het openen van de grote hangardeuren ook een uitdaging.

Daarom is de meest voor de hand liggende optie, rookdetectie. Middels een ABS buizenstel gemonteerd aan het plafond wordt er 24/7 lucht naar een ASD detector gevoerd om de lucht uit de hangar te bemonsteren op rookdeeltjes  Door de zeer hoge gevoeligheid van deze Stratos aspiratiesystemen kunnen die succesvol bij zeer grote ruimtehoogtes ingezet worden. De vorm van detectie heeft een zeer snelle reactietijd en is bij uitstek de beste keuze in een ruimte met de kenmerken van een hangar.

Stratos rookaanzuigsystemen

SenseTek distributeur van speciale branddetectie materialen heeft in samenwerking verschillende vliegtuighangars mogen uitvoeren met Stratos rookaanzuigsystemen.

Heeft u vragen over een huidige situatie of een nieuwe uitdaging? SenseTek kan vrijblijvend met u meedenken over de brandbeveiliging. Bel 020-6131611 of stuur een mail naar sales@sensetek.nl

SenseTek levert