Fabriekshallen

Door de grote diversiteit van condities (vocht, stof, rookvorming, temperatuur etc.) is vaak moeilijk om fabriekshallen goed te bewaken. De invloed van de in dergelijke ruimtes aanwezige machines en de processen die plaatsvinden maken het vaak moeilijk om een betrouwbaar branddetectiesysteem te realiseren. De hoge vullingsgraad, waardoor delen van ruimtes niet of nauwelijks bereikbaar zijn, maakt de problematiek vaak nog groter.

Stratos aspiratiesysteem voor branddetectie

Doordat Stratos aspiratiesystemen op een centrale, goed bereikbare plaats gemonteerd worden, is de inbedrijfstelling en het onderhoud in dergelijke ruimtes eenvoudig. Na de montage van het ABS buizenstelsel hoeft dit niet meer fysiek benaderd te worden. Tijdens de inbedrijfstelling kan de apparatuur ingeleerd worden zodat de normale gebruiksomstandigheden en processen in de ruimte als basis worden gebruikt. Dit voor de bepaling van de alarmgrenzen voor het brandmeldsysteem. Hierdoor wordt de kans op ongewenste brandmeldingen in vervuilde ruimtes tot een minimum beperkt.

Terugblaas unit in een fabriekshal

Naast de aspiratiesystemen is het gebruik van terugblaasunits een manier om het buizenstelsel vrij te houden van stof en vuil. De inzet van deze units helpt het periodiek onderhoud te verlichten.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van aspiratiesystemen in fabriekshallen of hoe een terugblaasunit hier van toepassing is? Neem vrijblijvend contact met ons op via sensetek@sensetek.nl of bel +31 (0)20-613 1611

SenseTek levert