Einde van het Testifire Exchange programma

Einde van het Testifire Exchange Program

DetectorTesters heeft besloten het Testifire Exchange Programma per 31 maart 2019 te beëindigen. Het programma biedt gebruikers van een Testifire een gereviseerde unit te kopen als hun originele unit moet worden vervangen en deze buiten de garantie valt. Dit omvatte bijvoorbeeld units die periodiek onderhoud vereisen of niet goed meer functioneerden.

Sinds de lancering heeft de Testifire zichzelf bewezen als efficiënte oplossing voor het functioneel testen van rookmelders, of het nu gaat om standaard of multisensor melders.

Zoals met alle technische producten, heeft de Testifire door de jaren heen voortdurend ontwikkelingen ondergaan en daarom verandert de fabriek nu de ondersteuningsvereisten om deze verbeteringen te weerspiegelen.

Wat verandert er?

Testifire-service – is niet langer nodig: De Testifire vereiste oorspronkelijk een jaarlijkse periodieke service, welke vanaf juni 2016 naar om de twee jaar werd gewijzigd en volledig werd uitgeschakeld bij units vanaf maart 2018. Een “Service Reminder” in de units vóór maart 2018 herinnerde gebruikers eraan dat de unit service nodig had. Als de herinnering nog aan gaat en het apparaat naar behoren functioneert, dient de herinnering worden uitgeschakeld in het Testifire-menu en zal de tester normaal blijven functioneren.

Kalibratie – is niet meer nodig: Testifire vereist niet langer een regelmatige kalibratie. Klanten die een kalibratiecertificaat nodig hebben, kunnen in plaats daarvan een prestatieverklaring aanvragen op het moment dat zij een nieuwe Testifire aanschaffen. Deze verklaring is geldig voor de gehele levensduur van de Testifire.

Garantievoorwaarden: Klanten die een unit wensen te vervangen welke reeds buiten de garantieperiode valt, dienen een nieuwe TESTIFIRE 1000 of TESTIFIRE 2000 aan te schaffen. Units binnen de garantieperiode zullen gratis worden vervangen in overeenstemming met de algemene voorwaarden.

Reparaties vaste prijs vervalt: Onder Testifire Exchange konden units die buiten de garantieperiode vielen, worden vervangen door een Testifire (TFE1 of TFE2) via het Exchange programma, tegen een gereduceerde prijs en een fabrieksgarantie van 3 maanden. De fabriek stopt nu met die Exchange programma en stopt nu ook met het innemen van units die buiten de garantieperiode vallen. Units die buiten de garantieperiode vallen en niet correct meer functioneren, kunnen allen nog vervangen worden door een nieuw apparaat aan te schaffen.

Retourneren vervalt: Onder het Testifire Exchange programma, verzocht de fabriek dat klanten de oude originele eenheden via SenseTek retourneerden, zodat zij deze konden reviseren voor hergebruik. Omdat de fabriek de units niet langer meer reviseert, dienen de Testifire-units die niet meer onder de garantie vallen ook niet meer geretourneerd te worden.

Met deze wijzigingen eindigt Testifire Exchange op 31 maart 2019 aldus DetectorTesters.