Atria

Voor een prettige leefomgeving in grote moderne gebouwen worden deze veelal voorzien van een atrium. Het geeft een ruimtelijk gevoel en het laat ook veel zonlicht in het betreffende pand toe. Maar daardoor is de brandbeveiliging vaak een uitdaging. Doordat atria doorgaans zeer hoog zijn en voorzien zijn van een transparant dak is het zeer lastig om de juiste keuze van branddetectie te maken. Zelfs als de juiste vorm van brandbeveiliging is gekozen, is het ook nog eens lastig om het aanwezige branddetectiesysteem te kunnen bereiken nadat het gemonteerd is. Denk hierbij aan periode onderhoud of het testen van de detectiesystemen door het erkende branddetectiebedrijf of een opgeleid persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van een brandmeldinstallatie en/of een ontruimingsinstallatie.

ASD Systemen

Aspiratiedetectie kan een uitkomst bieden. Doordat Stratos aspiratiesystemen buiten de te beveiligen ruimten gemonteerd kunnen worden is het reguliere onderhoud makkelijker.  Het is namelijk norm technisch, zoals beschreven in de NEN2654, niet nodig om tijdens het onderhoud de aspiratiebuizen fysiek te benaderen. Daardoor zijn deze rookdetectie systemen uitermate goed inzetbaar in een atrium of een andere ruimte die niet eenvoudig benaderbaar is.

Beamdetectie in Atrium

Een andere techniek die veel in atria toegepast wordt is die van beams. Deze techniek maakt gebruik van een zender/ontvangercombinatie welke functioneert met een infrarood signaal. Wanneer de infraroodstraal verstoord wordt door rookvorming, dan kan dat leiden tot een brandmelding. FFE, de fabrikant van oa de FireRay en FireRay One beamsystemen wordt door SenseTek in Nederland vertegenwoordigd. SenseTek levert het complete programma van FFE beamdetectie doorgaans direct uit voorraad. Het programma omvat onder andere gemotoriseerde, zelf instellende reflectieve beams, end-to-endsystemen en beams welke geschikt zijn voor toepassing in explosiegevaarlijke ruimtes.

Uiteraard kunnen u met SenseTek vrijblijvend contact zoeken voor advies of informatie over het toepassen van Stratos Aspiratie of FireRay beams. Bel nu 020-6131611 of mail naar sales@sensetek.nl

SenseTek levert